1

2

Przepisy

Żeberka w piwie

4/5 4 2 5 1

przygotowanie: 60 minut

porcje: 5 porcji

Super obiadek

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso umyć ,osuszyć i podzielić na porcje ,natrzeć przyprawą do mięsa,posypać cebulą pokrojoną w piórka i zostawić na kilka godzin.Patelnię o grubym dnie dobrze rozgrzać i obsmażyć na niej (bez tłuszczu )mięso oczyszczone z cebuli .Podsmażone mięso podlać 1/2 szklanką wody i dusić do miękkości ,pod koniec duszenia dolać piwo i zostawić odkrytą patelnię (nadmiar płynu ma odparować).Na osobnej patelni udusić do miękkości cebulę ,doprawić ją do smaku pieprzem i solą ewentualnie jak ktoś lubi niewielką ilością cukru .Gdy płyn nam odparuje i cebula będzie miękka wszystko razem mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut aby połączyły nam się smaki .

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: