Kulki Rafaello

Oceń ten przepis!

4/5 4 38 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 20 min.

  • Porcje 80

4/5 4 38 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śmietanę podgrzewam, dodaję mleko w proszku, mieszam i zestawiam. Wrzucam do tego połamaną na kawałki czekoladę i mieszam do rozpuszczenia. Masę odstawiam by przestygła.
  2. Masło ucieram z cukrem na puszysty krem i dodaję po jednej łyżce zimną masę z białą czekoladą. Do masy wsypuję 100 g wiórek kokosowych.
  3. Wafle mielę na proszek i również dodaję do masy. Wstawiam do lodówki na 2 godziny, by stężała.
  4. Mieszam i formuję kulki. Obtaczam w  pozostałych wiórkach kokosowych i schładzam w lodówce

Opis przepisu:

Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, pozwól sobie na prawdziwą rozkosz. Kulki Rafaello przyrządzisz z kremówki, mleka, masła, cukru, a także słodkiej białej czekolady i skruszonych wafli. Kulki Rafaello formuj ze schłodzonej masy, a gotowe kształty obtocz przed podaniem w wiórkach kokosowych.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?