Polędwiczka wieprzowa ze szpinakiem baby.

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 4

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na desce rozsypujemy 1 łyżeczkę tymianku ,2 łyżeczki zgniecionego kolorowego pieprzu, sól. Mieszamy przyprawy.
  2. Polędwiczki smarujemy sosem czosnkowym winiary i obtaczamy dokładnie w przyprawach. Odstawiamy na 30 minut w temperaturze pokojowej.
  3. Smażymy z obu stron na patelni grillowej na niewielkiej ilości oleju rzepakowym.
  4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180-190°C na nie więcej niż 5-7 minut.
  5. Plasterki czosnku krótko przesmaż na oleju dodaj liście szpinaku smaż max ok. 1min. Skrop do smaku sokiem z pomarańczy. Dopraw solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Absolutnie wyjątkowe połączenie – soczyste polędwiczki wieprzowe w czosnkowej marynacie podawane ze szpinakiem baby. Danie zachwyca wysublimowanym połączeniem smaków – lekko czosnkowym mięsem pieczonym w ziołach i skropionym pomarańczą szpinakiem. Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem baby dekorujemy płatkami migdałów. Danie aromatyczne i po prostu piękne!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?