Bezy kokosowe

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 60

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier nie przerywając ubijania. Potem wsypuję wiórki kokosowe, mąkę ziemniaczaną, a na końcu dodaję sok wyciśnięty z połowy cytryny.
  2. Blachę smaruję tłuszczem, masę nakładam do rękawa cukierniczego i wyciskam niewielkie bezy prosto na blachę. Piekarnik rozgrzewam do temperatury 110 stopni i wstawiam beziki na 45 minut.

Opis przepisu:

Sztuka pieczenia bezy kryje się w odpowiedniej długości pieczenia i sposobu przygotowania. Ten deser, mający zaledwie kilka składników, może stanowić nie lada wyzwania. Zobacz, jak wykonać bezy kokosowe, by były kruchym i delikatnym dodatkiem do popołudniowej kawy!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?