Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso podzielić na cztery porcje.
  2. Otręby przesypać do miseczki. Dodać do nich wszystkie przyprawy i zioła, dokładnie wymieszać.
  3. Jajko wbić do drugiej miseczki, rozbełtać.
  4. Kawałki mięsa zamaczać w rozbełtanym jajku,a następnie obtaczać w panierce z otrębów.
  5. Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.

Opis przepisu:

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów to chrupiące danie, które pięknie będzie się prezentować na talerzach. Sekret tego prostego dania tkwi w odpowiednio dobranej kompozycji ziół i przypraw. Pierś z kurczaka możesz podawać z frytkami i równie chrupką surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?