Ciasto rafaello na biszkopcie

Oceń ten przepis!

5/5 5 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 35 min.

  • Porcje 30

5/5 5 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Biszkopt

Masa:

Przygotowanie:

  1. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier i żółtka roztrzepane z octem i proszkiem do pieczenia. Na końcu wsypuję mąkę i przekładam ciasto do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Piekarnik rozgrzewam do temp. 180'C i piekę przez ok. 35 min. Wyjmuję i odstawiam, by przestygło.
  3. Czekoladę łamię na małe kosteczki, śmietanę przelewam do rondelka, podgrzewam i wrzucam kostki czekolady. Mieszam, aż cała czekolada się rozpuści. Nie gotuję. zestawiam z ognia i studzę.
  4. Galaretkę wsypuje do szklanki i zalewam gorącą wodą. Mieszam do rozpuszczenia i odstawiam by wystygła.
  5. Do zimnej masy czekoladowej wsypuję ,,Śnieżki" i ubijam mikserem na najwyższych obrotach przez 10 min. Gdy masa podwoi swoją objętość, dolewam po łyżeczce zimną galaretkę nie przerywając ucierania. Wsypuję ok 150 g wiórek kokosowych, dokładnie wymieszam i wykładam masę na upieczony i wystudzony biszkopt. Pozostałymi wiórkami posypuję wierzch ciasta.
  6. Całość wstawiam do lodówki na jakieś 2 godz.

Opis przepisu:

Masz ochotę na lekkie, pyszne i słodkie ciasto z wiórkami kokosowymi? Wypróbuj nasz przepis na ciasto rafaello na biszkopcie! To lekki, puszysty biszkopt z masą z białej czekolady, bitej śmietany i Galaretki cytrynowy smak WINIARY. Nie jest trudny w przygotowaniu, a jego smak, to bajeczne połączenie słodyczy i delikatności. Wypróbuj koniecznie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?