Ziołowo-cytrynowy filet z indyka

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 6

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj wszystkie przyprawy z olejem i przeciśniętym czosnkiem.
  2. Natrzyj mięso marynatą i skrop sokiem z cytryny.
  3. Wstaw indyka w naczyniu do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180C i piecz ok. 50min.
  4. Miód rozpuść z trzema łyżkami sosu z pod indyka i polej nim mięso. Piecz jeszcze 5min.
  5. Indyka pokrój na plastry i podaj z sosem czosnkowym. Po wystygnięciu idealny na kanapki także z sosem czosnkowym Winiary.

Opis przepisu:

Niezwykle aromatyczny indyk poleca się na obiad lub na kanapkę! Ziołowo-cytrynowy filet z indyka to danie proste i szybkie w przygotowaniu – pachnące, ziołowe przyprawy mieszamy z oliwą i tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Po upieczeniu filetów z indyka, mięso ubieramy w miodową polewę. Ziołowo-cytrynowy filet z indyka doskonale smakuje z dodatkiem Sosu czosnkowego WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?