Smażony panierowany oscypek

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oscypki pokroić na plasterki.
  2. Panierować w jajku i płatkach, usmażyć na złoty kolor.
  3. Sos tatarski podajemy osobno w kokilce przyozdobiony drobnym szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Oscypek to charakterystyczny dla polskich gór ser produkowany z mleka owczego. Oscypka możesz przyrządzić w nieco odmienionej odsłonie, czyli w wersji panierowanej, a następnie usmażonej. Smażony, panierowany oscypek to nic innego, jak plastry sera obtoczone w jajku i płatkach kukurydzianych, a następnie smażone na złoto. Panierowane oscypki idealnie skomponują się z Sosem tatarskim WINIARY i posiekanym, świeżym szczypiorkiem, którym możesz udekorować je tuż przed podaniem.
Pamiętaj, by oscypek panierować tuż przed smażeniem, dzięki czemu panierka będzie dobrze trzymać się sera.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?