Muffinki czekoladowe z orzechami

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 12

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ubić cukrem brązowym i wanilinowym na puszystą masę, połączyć z olejem. Dodać wymieszaną mąkę z kakao, cynamonem, proszkiem do pieczenia, czekoladą i posiekanymi orzechami.
  2. Gdy ciasto jest zbyt gęste, dolać mleka. Ciasto wykładać do foremek z papilotkami, piec około 30 min. w 180st. C, aż patyczek będzie suchy.

Opis przepisu:

Intensywnie czekoladowe, wyraziście kakaowe w smaku, o cynamonowym aromacie, pieczone z chrupiącymi orzechami (np. laskowymi czy włoskimi)… Mowa o rozpływających się w ustach, słodkich muffinkach czekoladowych z orzechami! Czekoladowe muffinki idealnie skomponują się nie tylko z gorącą czekoladą, ale też czarną kawą, herbatą, cappuccino orzechowym czy latte z wysoką pianką… Koniecznie spróbuj muffinek czekoladowych, jeśli masz ochotę na nową odsłonę czekolady!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?