Ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 30

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do miseczki. Rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Dodać krem nutella,
  2. Wsypać cukier wanilinowy, dokładnie wymieszać, ostudzić.
  3. Ciasto rozwinąć z papieru i posmarować masą czekoladową.
  4. Zwinąć jak roladę. Włożyć na kilka minut do zamrażarki.
  5. Następnie pokroić na 1 cm krążki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce
  6. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.

Opis przepisu:

Ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego to przepyszne ciasteczka! Będą idealne do kawy lub na spotkania z przyjaciółmi. Są bardzo proste w przygotowaniu, a ich smak z pewnością umili każdą rozmowę lub przerwę w pracy! Sprawdź nasz przepis na ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?