Kotlety schabowe z boczniakami

Oceń ten przepis!

4/5 4 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 42 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 2

4/5 4 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety umyć, osuszyć i rozbić przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty.
  2. Oprószyć przyprawą jarzynka i odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
  3. Por pokroić w krążki, zeszklić na rozgrzanym maśle.
  4. Umyte pod bieżącą wodą boczniaki osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać do pora.
  5. Wymieszać, podsmażyć, doprawić do smaku pieprzem, solą i sosem sojowym, ostudzić.
  6. Na przygotowane mięso włożyć porcję farszu. Mięso złożyć na pół. Spiąć wykałaczkami i obtoczyć w mące.
  7. Zanurzyć w roztrzepanym jajku wymieszanym z odrobiną przyprawy jarzynka, obtoczyć w bułce tartej.
  8. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku oraz wyjąć wykałaczki.

Opis przepisu:

Dobrze znamy smak tradycyjnych kotletów schabowych. Warto jednak nadać im odrobinę odmiennego charakteru i przygotować kotlety schabowe z boczniakami. Pyszne i delikatne grzyby będą dobrze współgrały z kruchym mięsem, a dodatek aromatycznego pora i Przyprawy Jarzynki WINIARY sprawi, że po kuchni rozniesie się apetyczny aromat domowego obiadu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?