Ciastka francuskie z twarogiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 5

4/5 4 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Do twarogu dodać żółtka, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać.
  2. Ciasto francuskie rozwinąć, przekroić wzdłuż na pół, a następnie na 8 prostokątów.
  3. Na każdym kawałku ciasta ułożyć po trochu serowej masy (na środku).
  4. Brzegi ciasta posmarować wodą. Złożyć na pół, docisnąć. Ciastka można zostawić w całości, duże lub przekroić jeszcze na pół. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 15 minut. Jeszcze ciepłe ciastka polukrować.

Opis przepisu:

Ciastka francuskie z twarogiem to pomysł na bardzo szybką do zrobienia, słodką przekąskę. Wystarczy, że na prostokąty wycięte z ciasta francuskiego wyłożysz masę serową z twarogu, żółtek i Cukru wanilinowego WINIARY, a następnie złożysz każdy prostokąt na pół. Po upieczeniu ciastka francuskie z twarogiem udekoruj lukrem i zajadaj w towarzystwie najbliższych!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?