Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 2

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki ugotować w mundurkach prawie do miękkości, odcedzić, przestudzić, obrać i pokroić w ćwierć plasterki.
  2. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
  3. Do cebuli dodać ziemniaki, chwilę razem podsmażać.
  4. Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, usmażyć je.
  5. Kabaczka pokroić w ćwierć plasterki, ząbki czosnku w cienkie plasterki.
  6. Kabaczka i czosnek dodać do ziemniaków z grzybami. Dodać też wszystkie przyprawy.
  7. Wszystko smażyć razem, delikatnie mieszając, aż kabaczek zmięknie i zacznie się rumienić.

Opis przepisu:

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami to idealnie danie dla miłośników wegetariańskich potraw. Doskonała mieszanka duszonych warzyw – kabaczka, ziemniaków, cebuli, pieczarek – przyprawiona aromatycznymi dodatkami: solą ziołową, chili i przyprawą do mięsa. Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami podawaj na gorąco udekorowane świeżą natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?