Sałatka z ryżem i surimi

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 3

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, ostudzić, wysypać z woreczka.
  2. Jabłko obrać, pokroić w kostkę (bez gniazda nasiennego). Cebulę pokroić w drobną kostkę, fasolkę odsączyć.
  3. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek, pokroić w kostkę. Jabłko, cebulę, fasolkę i jajka dodać do ryżu.
  4. Paluszki krabowe pokroić w ukośne plasterki, dodać do pozostałych składników.
  5. Do sałatki dodać majonez, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać.

Opis przepisu:

Sałatka z ryżem i surimi to sałatka, która szczególnie przypadnie do gustu miłośnikom owoców morza. Do ryżu, jabłka, fasoli, jajka i cebuli dodajemy także pokrojone w ukośne plasterki paluszki krabowe. Wszystkie składniki sałatki z ryżem i surimi połącz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a całość przed podaniem udekoruj świeżą natką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?