Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Kotleciki z ryżem i marchewką

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka. Do mięsa (użyłam zmielonej łopatki) dodać ugotowany ryż, pokrojoną w kostkę cebulę, obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, przyprawę w płynie, pieprz, czosnek i bułkę tartą.
  2. Wszystko dokładnie wymieszać.
  3. Z masy formować owalne, niezbyt duże kotleciki. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej.
  4. Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.

Opis przepisu:

Kotleciki z ryżem i marchewką są propozycją dla osób, które lubią zawitać na swoim talerzu odrobinę kolorów. Zobacz, jak połączyć mięso mielone z warzywami i WINIARY Przyprawą do zup, sosów, sałatek. Kotleciki polecamy podawać z młodymi ziemniaczkami i kolorową sałatką. Idealna kulinarna propozycja na wiosnę!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?