Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 50 min.

  • Porcje 4

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso podzielić na porcje, ułożyć w posmarowanym olejem naczyniu do zapiekania, oprószyć solą i pieprzem.
  2. Oba sery pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki.
  3. Szynkę i cebulę również pokroić w kostkę, dodać do serów. Do tego wsypać przyprawy, dodać majonez.
  4. Wszystko dokładnie wymieszać.
  5. Wyłożyć na mięso i odłożyć na ok. 1 godzinę do lodówki.
  6. Po tym czasie wszystko zapiec w 180 stopniach przez ok. 50 minut.

Opis przepisu:

Coś dla miłośników mięsa z kurczaka, czyli pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym, a następnie przygotowujemy pierzynkę z żółtego sera i sera mozzarella z dodatkami szynki, suszonych pomidorów, cebuli i aromatycznych przypraw. Wszystkie składniki łączymy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a gotową pierzynkę wylewamy na filety. Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką to danie, które zachwyci każdego, kto je spróbuje!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • taszita
    Mojej rodzinie smakowało, pierzynka bardzo aromatyczna, chyba za krótko piekłam bo był wodnisty. Kurczak raczej ugotowany - nie upieczony dlatego mi nie przypasował... puścił wodę i było jej dużo. Polecam przepis, szybki i prosty.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?