Duszone udka z cebulą

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Udka umyć, osuszyć, kłaść na rozgrzany na patelni olej. Mięso z obu stron posolić, posypać czosnkiem granulowanym i przyprawą do mięs. Udka z obu stron zrumienić.
  2. Cebulę obrać, pokroić w piórka.
  3. Dodać ją do mięsa, podsmażyć.
  4. Do mięsa z cebulą wlać 2 szklanki wody.
  5. Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa (ok. 70-80 minut). Po tym czasie mięso zdjąć z patelni, a sos w razie potrzeby zredukować.

Opis przepisu:

Sprawdź świetną propozycję na pożywny obiad dla całej rodziny! Duszone udka z cebulą w aromatycznych przyprawach smakują najlepiej, gdy podasz je gorącymi ziemniakami oraz ulubioną sałatką np. ze świeżych warzyw. Poznaj koniecznie recepturę na znakomite duszone udka z cebulą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?