Pierś z kurczaka z cukinią

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle.
  2. Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki, dodać do cebuli. Dodać też trochę soli, przyprawę do mięs i zioła. Smażyć, co chwilę mieszając, aż cukinia zacznie robić się szklista.
  3. Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Mięso dodać do podsmażonej cukinii.
  4. Smażyć dalej razem, cały czas mieszając, aż mięso całkowicie się zetnie.

Opis przepisu:

Doskonały pomysł na obiad z kurczakiem w roli głównej. Pierś z kurczaka z cukinią podsmażoną na rumiano w towarzystwie cebulki to połączenie świetnego smaku soczystego kurczaka z aromatami ziół i przypraw, którymi posypujemy cukinię podczas smażenia. Pierś z kurczaka z cukinią podawaj z ziemniakami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?