składniki:
liczba porcji:






Przygotowanie:
- Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle.
- Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki, dodać do cebuli. Dodać też trochę soli, przyprawę do mięs i zioła. Smażyć, co chwilę mieszając, aż cukinia zacznie robić się szklista.
- Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Mięso dodać do podsmażonej cukinii.
- Smażyć dalej razem, cały czas mieszając, aż mięso całkowicie się zetnie.
Opis przepisu:
Autor: BeatrisDoskonały pomysł na obiad z kurczakiem w roli głównej. Pierś z kurczaka z cukinią podsmażoną na rumiano w towarzystwie cebulki to połączenie świetnego smaku soczystego kurczaka z aromatami ziół i przypraw, którymi posypujemy cukinię podczas smażenia. Pierś z kurczaka z cukinią podawaj z ziemniakami.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?