Surówka z pora z patisonami

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 2

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Por pokroić w cienkie pół krążki. Wymieszać z odrobiną soli. Gdy puści sok, odcisnąć.
  2. Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę.
  3. Kiszonego ogórka pokroić w kosteczkę.
  4. Patisony pokroić na kawałeczki.
  5. Do odciśniętej pory wsypać ogórki. Następnie dodać pokrojone patisony i paprykę pokrojoną w kostkę.
  6. Jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wsypać do warzyw.
  7. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Opis przepisu:

Surówka z pora z patisonami to niezwykłe połączenie smaków. Do przygotowania potrzebujesz marynowane patisony, pora, ogórka kiszonego i jabłko. Pora pokrój w cienkie pół krążki a pozostałe składniki w kosteczkę. Całość wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem, a następnie połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Wykwintna sałatka gotowa, koniecznie spróbuj przepisu na surówkę z pora z patisonami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?