składniki:
liczba porcji:
















Przygotowanie:
- Por pokroić w cienkie pół krążki. Wymieszać z odrobiną soli. Gdy puści sok, odcisnąć.
- Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę.
- Kiszonego ogórka pokroić w kosteczkę.
- Patisony pokroić na kawałeczki.
- Do odciśniętej pory wsypać ogórki. Następnie dodać pokrojone patisony i paprykę pokrojoną w kostkę.
- Jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wsypać do warzyw.
- Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Opis przepisu:
Autor: RENIZSurówka z pora z patisonami to niezwykłe połączenie smaków. Do przygotowania potrzebujesz marynowane patisony, pora, ogórka kiszonego i jabłko. Pora pokrój w cienkie pół krążki a pozostałe składniki w kosteczkę. Całość wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem, a następnie połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Wykwintna sałatka gotowa, koniecznie spróbuj przepisu na surówkę z pora z patisonami.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?