Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Boczniaki panierowane

Oceń ten przepis!

5/5 5 34 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Porcje 4

5/5 5 34 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka wbić na talerz, wymieszać. Dodać przyprawę jarzynka i pieprz.
  2. Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć twarde nóżki.
  3. Osuszone grzyby oprószyć mąką następnie zanurzyć w jajku z przyprawami i bułce tartej.
  4. Kłaść na rozgrzany olej z dodatkiem masła. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
  5. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  6. Podawać na gorąco zaraz po przygotowaniu

Opis przepisu:

W jesiennym menu dominują przede wszystkim grzyby. Można je wykorzystać na wiele sposobów! Co powiesz na boczniaki panierowane? Delikatny smak grzybów w połączeniu z Jarzynką Winiary sprawi, że boczniaki podczas jesiennych miesięcy staną się Twoim ulubionym sposobem na lekki obiad, kolację lub przekąskę. Sprawdź nasz przepis na panierowane boczniaki!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?