Sałatka z żółtym serem i boczkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 2

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obrać, pokroić w piórka, przełożyć do miski.
  2. Cebulki marynowane wyjąć z zalewy i przekroić na pół każdą. Dodać je do cebuli w misce.
  3. Pieczarki wyjąć z zalewy, przekroić na 4 części każdą, wrzucić do miski.
  4. Kukurydzę odsączyć. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser i kukurydzę wrzucić do miski.
  5. Boczek pokroić w małą kostkę. Dodać go do pozostałych składników.
  6. Do sałatki dodać trochę soli i pieprzu oraz majonez.
  7. Dokładnie wymieszać.

Opis przepisu:

Sałatka z żółtym serem i boczkiem, w przeciwieństwie do większości sałatek, jest niezwykle sycąca i już kilka jej kęsów wystarczy aby się najeść. Nie traci przy tym na smakowitości, której odmówić jej nie można. Połączenie sera i boczku, które jest w tej potrawie dominujące, na długo pozostanie w naszej pamięci i sprawi, że nie będziemy chcieli jeść nic innego. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?