Gofry cynamonowe z prażonymi jabłkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 6

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Gofry

Jabłka prażone

Przygotowanie:

  1. Całe jajka wbić do miski. Dodać cukier wanilinowy, wsypać cukier kryształ. Wszystko razem zmiksować.
  2. Następnie wlać olej, dodać mleko. Wsypać przesianą mąkę pszenną. Dodać proszek do pieczenia. Wsypać łyżeczkę mielonego cynamonu i zmiksować na małych obrotach miksera.
  3. Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor.
  4. Upieczone wyłożyć na kratkę, lekko przestudzić.
  5. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki.
  6. Wsypać do garnka, wlać odrobinę wody, gotować do miękkości.
  7. Wsypać cukier wanilinowy i cukier kryształ.
  8. Wymieszać i ostudzić.
  9. Gofry podawać z prażonymi jabłkami.

Opis przepisu:

Gofry cynamonowe z prażonymi jabłkami, czyli idealna kompozycja wybornego smaku i intrygującego zapachu. Jajka miksujemy z cukrem oraz Cukrem waniliowym WINIARY. Następnie dodajemy olej, mleko, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Przygotowujemy ciasto na gofrownicy i na gotowe gofry kładziemy prażone jabłka. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?