Musztardowe skrzydełka

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 3 godz. 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Musztardę przełożyć do miseczki. Dodać do niej olej, sól czosnkową, przyprawę i zioła. Wszystko dokładnie wymieszać.
  2. Skrzydełka z kurczaka oczyścić, umyć i dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą. Miskę z mięsem w marynacie przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
  3. Zamarynowane mięso przełożyć razem z marynatą na suchą, rozgrzaną patelnię. Mięso mocno zrumienić z każdej strony.
  4. Do mięsa wlać wodę (tyle, żeby mięso było prawie w całości przykryte). Patelnię przykryć. Mięso dusić do miękkości, a jak już zrobi się miękkie, odparować resztę wody i ponownie je zrumienić.

Opis przepisu:

Obiad królów, czyli skrzydełka doprawione musztardą, dzięki czemu zyskały pikanterii i dodatkowej głębi. W trakcie przygotowywania, użyjmy również przyprawy do kurczaka, dzięki czemu kuchnię wypełni intrygujący aromat, a samo mięso będzie jeszcze smaczniejsze. Idealna propozycja na niedzielny obiad dla całej rodziny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?