Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 47 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szpinak rozmroź, odsącz na sicie z nadmiaru wody, a następnie drobno posiekaj.
  2. Marchewkę, seler i pietruszkę obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki.
  3. Warzywa wrzuć do garnka wraz z filetami z dorsza. Wlej tyle wody, aby tylko przykryć rybę i warzywa.
  4. Dodaj 1 płaskiej łyżeczki soli i gotuj na niewielkim ogniu przez 15 minut od momentu zagotowania.
  5. Odcedź rybę i warzywa, wystudź.
  6. Zmiel je dokładnie wraz z ziemniakami na niewielkich oczkach.
  7. Dodaj 1 duże jajko, obrane i posiekane w bardzo drobną kostkę cebule oraz szpinak.
  8. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, dopraw solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej.
  9. Uformuj małe kotleciki wielkości 5 złotówki, panieruj je w bułce tartej i smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
  10. Podawaj nadziane na małe widelczyki w towarzystwie sosu czosnkowo-ziołowego Winiary.

Opis przepisu:

Kotleciki rybne, czyli coś dla miłośników dorsza i szpinaku, ale także innych warzyw - marchewki, selera, pietruszki czy ziemniaków. Mini kotleciki rybne ze szpinakiem są wielkości pięciozłotówek, idealnie sprawdzą się więc w roli przekąski „na jeden kęs”. Po usmażeniu kotleciki rybne podawaj z intensywnym Sosem czosnkowo-ziołowym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?