Leczo z boczniakami i cukinią

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanej 1 łyżce oleju zeszklić posiekaną cebulę
  2. Boczniaki pokroić w paski. Dodać do cebuli, podsmażyć.
  3. Paprykę pokroić w słupki. Na pozostałym oleju poddusić pokrojoną paprykę.
  4. Cukinię umyć, pokroić w kostkę. Wsypać do garnka, dodać podsmażoną paprykę, wlać odrobinę wody i dusić przez kilka minut.
  5. Obraną z osłonki kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na patelni.
  6. Do pół miękkich warzyw wsypać boczniaki. Dodać rumianą kiełbasę
  7. Pomidory obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Przygotowane pomidory dodać do garnka. Dusić pod przykryciem do miękkości warzyw.
  8. Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić do smaku zmiażdżonym czosnkiem.
  9. Doprawić do smaku przyprawą jarzynka, cukrem i pieprzem, wymieszać, zagotować.

Opis przepisu:

Nawet latem bywają takie chłodne dni, że chce się zjeść ciepły i sycący obiad. Właśnie na takie chwile idealny będzie przepis na leczo z boczniakami i cukinią. Cukinia jest warzywem, które można jeść na niezliczona ilość sposobów, a każdy z nich sprawi, że warzywo to odsłoni odrobinę nowe oblicze. Tak też jest w tym leczo, w którym cukinia została połączona z boczniakami, pomidorami, papryką i kiełbasą podwawelską. Wspaniałego aromatu całości nadaje Przyprawa JARZYNKA WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?