1

2

Przepisy

Sałatka z boczniakami

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 2 porcje

Bardzo smaczna sałatka.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby obtoczyć w mące, zamoczyć w rozbełtanym jajku, obtoczyć w bułce tartej, kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na rumiano z obu stron, ostudzić.
  2. Liście kapusty porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu.
  3. Usmażone grzyby pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na kapuście.
  4. Pomidora pokroić w półplasterki, cebulę w piórka. Cebulę i pomidora ułożyć na kapuście. Wszystko oprószyć solą i pieprzem.
  5. Olej dokładnie wymieszać z octem, miodem i musztardą na gładki sos.
  6. Sosem polać sałatkę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: