Sałatka z boczniakami

5/5 5 3 5 1
5/5 5 3 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Porcje: 2

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby obtoczyć w mące, zamoczyć w rozbełtanym jajku, obtoczyć w bułce tartej.
  2. Położyć na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rumiano z obu stron, ostudzić.
  3. Liście kapusty porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu.
  4. Usmażone grzyby pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na kapuście.
  5. Pomidora pokroić w półplasterki, cebulę w piórka. Cebulę i pomidora ułożyć na kapuście. Wszystko oprószyć solą i pieprzem.
  6. Olej dokładnie wymieszać z octem, miodem i musztardą na gładki sos.
  7. Sosem polać sałatkę.

Opis przepisu:

Wykonaj bardzo smaczną i prostą sałatkę z boczniakami. Przygotuj kapustę pekińską, cebulkę, pomidorka i pokrój je w odpowiednie wielkości. Boczniaki obtocz w mące, jajku i bułce tartej, a następnie podsmaż na złoty kolor z dwóch stron. Wykonaj sos z oleju, octu, miodu i musztardy. Na sałatkę połóż pokrojone, chłodne już grzyby i polej aromatycznym sosem. Przepysznie, szybko i łatwo! Wykonaj smakowitą sałatkę z boczniakami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?