Mięso mielone w sosie śmietanowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do mięsa (użyłam zmielonej łopatki) dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawę w płynie, posiekany czosnek, mieloną paprykę, zioła, pieprz i gałkę muszkatołową.
  2. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięsną masę wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Smażyć, cały czas mieszając, aż mięso się zetnie.
  3. Mięso oprószyć mąką, wymieszać.
  4. Do mięsa wlać śmietanę i pół szklanki wody.
  5. Wszystko zagotować, cały czas mieszając. Podawać np.z makaronem.

Opis przepisu:

Mięso mielone w sosie śmietanowym to dobry pomysł na obiad dla całej rodziny. Dzięki śmietanie, sos ma zachęcającą konsystencję i delikatność. Dodatek słodkiej papryki oraz przypraw zapewnia różnorodność smakową, która pozytywnie zaskoczy domowników. Dodajmy również przyprawę do zup, sosów i sałatek WINIARY, aby wydobyć z sosu to, co najlepsze. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?