Róże z ciasta francuskiego

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 12

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciasto wyjąć z papieru, pokroić na 2cm paski (11-12 pasków).
  2. Owoce kaki umyć, przekroić w poprzek na pół i pokroić w cienkie pół krążki.
  3. Następnie ułożyć na paski ciasta i zwijać. Zwinąć na kształt róży.
  4. Włożyć do foremek na babeczki i ułożyć na blaszce.
  5. Włożyć do foremek na babeczki i ułożyć na blaszce. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15-18 minut. Upieczone oprószyć cukrem waniliowym.

Opis przepisu:

Róże z ciasta francuskiego to propozycja na pyszny i szybki w przygotowaniu deser. Wystarczy, że masz ciasto francuskie i owoce (mogą być kaki lub dowolne inne, z których można wykroić cienkie plasterki), a deser zrobi się praktycznie sam. Zapieczone ciasto francuskie z owocami wyśmienicie smakuje posypane Cukrem wanilinowym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?