Fasolka szparagowa inaczej

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzać masło. Wsypać umyte i pokrojone boczniaki.
  2. Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli.
  3. Podsmażyć przez 7-8 minut.
  4. Następnie dodać pokruszone płatki kukurydziane.
  5. Delikatnie przyrumienić.
  6. Ugotowaną fasolkę odcedzić i osączyć.
  7. Pokroić na mniejsze kawałki.
  8. Połączyć z boczniakami.
  9. Wymieszać, doprawić do smaku, przyprawą, pieprzem i sosem sojowym, podgrzać i podawać.

Opis przepisu:

Fasolka szparagowa w nowym wydaniu. Dodatek boczniaków, masła i płatków kukurydzianych sprawi, że z fasolki zrobimy idealne uzupełnienie do dania głównego. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?