Kiełbasa z galaretką w słoiku

Oceń ten przepis!

4/5 4 34 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 3 godz.

  • Porcje 1

4/5 4 34 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczek zemleć w maszynce.
  2. Czosnek rozgnieść, dodać do mielonego mięsa i boczku, przyprawić solą, pieprzem i cukrem, dolać wodę.
  3. Bardzo dokładnie wymieszać.
  4. Masą napełniać słoiczki do 3/4 wysokości, zakręcić nakrętki, włożyć do garnka z zimną wodą.
  5. Gotować powoli przez min. 3 godziny.

Opis przepisu:

Jaka jest idealna przekąska dla wielbicieli mięsa? Kiełbasa z galaretką w słoiku! Zmielone mięso mielone i boczek łączymy z czosnkiem i przyprawami, a następnie gotujemy w słoiczkach przez kilka godzin. Tak przygotowana kiełbasa z galaretką w słoiku jest niezwykle aromatyczna, a najlepiej smakuje, gdy podamy ją ze świeżym pieczywem i dodatkiem kiszonych ogórków.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?