Sałatka z warzyw na parze

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 1

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchew, brokuły i paprykę umyć. Brokuły podzielić na różyczki ok 2 cm., marchewkę pokroić w cienkie plasterki, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę.
  2. Warzywa ugotować osobno na parze: brokuły i paprykę ok. 10 min, marchewkę ok 5 min. Warzywa powinny być półmiękkie.
  3. Ostudzone warzywa wymieszać z kukurydzą, odcedzoną z zalewy.
  4. Dodać majonez i jogurt naturalny, cytrynę, doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Opis przepisu:

Sałatka z warzyw na parze jest bardzo smaczna, lekka i niezwykle pożywna. Gotowanie na parze stało się modne dzięki swoim oczyszczającym właściwościom. Tak przyrządzone danie nie zawiera toksyn, jest pozbawione tłuszczu, a przy tym nie traci nic na wspaniałym smaku. Sprawdźcie same!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?