Zupa z kabaczka

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 3

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obrane ziemniaki i seler pokroić w kostkę. Zagotować ok 1,5 l wody z kostką rosołową.
  2. Kabaczek pokroić w małą kostkę, podsmażyć na patelni z masłem, wrzucić do gotującej się wody z ziemniakami i selerem.
  3. Gotować do czasu aż warzywa będą bardzo miękkie.
  4. Zupę przestudzić, zmiksować, dodać posiekany czosnek, zagotować, przyprawić solą i pieprzem.
  5. Wymieszać ze śmietaną, posypać zieleniną.

Opis przepisu:

Pomysł na smaczną i szybką zupę z kabaczka z dodatkiem ziemniaków i selera. Warzywa gotujemy w Rosole drobiowym WINIARY, a następnie miksujemy na zupę krem i zaprawiamy śmietanką. Zupa z kabaczka smakuje idealnie posypana ulubioną zieleniną, np. świeżą natką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Krystyna Matuszczyk
    Pyszna zupa,bomba witaminowa ,mało kaloryczna i łatwa w przygotowaniu.Ja zamieniłam seler na korzeń pietruszki i dodałam marchewkę oraz paprykę.Warto korzystać z jesiennych darów ,świeże warzywa mają najwięcej witamin tak dla nas cennych.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?