Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Kalafior w panierce

Oceń ten przepis!

4/5 4 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 1

4/5 4 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalafior pokroić w średniej wielkości różyczki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka.
  2. Kalafior nie może być zbyt miękki. W miseczce rozbić jajka z dodatkiem soli
  3. Ugotowany kalafior ostudzić, różyczki zanurzać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju do zrumienienia.

Opis przepisu:

Pyszna przekąska lub dodatek do drugiego dania, czyli kalafior w panierce. Różyczki kalafiora gotujemy, a następnie smażymy na rumiano w pysznej panierce z jajka i bułki tartej. Poznaj, jak smakuje (i chrupie!) kalafior w nowej, smażonej odsłonie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Anna
    Kalafior był pyszny, ale na pewno panierka zwiększyła kaloryczność posiłku. Trudno, ale warto było :)

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?