Schab w sosie z pieczarkami i kaszą

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 6

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab pokroić w cienkie plastry i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
  2. Cebulę i pieczarki pokroić w paski i wraz z mięsem przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  3. Posypać rozkruszoną kostką mięsną, wymieszać, przykryć pokrywką naczynia.
  4. Wstawić do rozgrzanego do 200'C piekarnika na ok. 60 minut.
  5. Po upieczeniu mięsa, powstały sos przelać do garnka i wymieszać z mąką rozrobioną w odrobinie wody. Podgotować przez kilka minut często mieszając, a następnie przelać do mięsa i całość wymieszać.
  6. Podawać z ugotowaną w międzyczasie kaszę gryczaną i ogórkiem kiszonym.

Opis przepisu:

Schab w sosie z pieczarkami i kaszą to danie idealne! Niesamowicie pyszny posiłek, który da Ci wiele energii. Bardzo łatwe przygotowanie sprawi, że smakowite danie zagości u Ciebie na dobre. Kostka Mięsna WINIARY nada niepowtarzalnego aromatu, który będzie towarzyszył Ci w kuchni podczas pieczenia soczystego mięska. Wypróbuj koniecznie przepis na schab w sosie z pieczarkami i kaszą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?