Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajecznica z porem i boczniakami to ciekawy pomysł na odświeżenie znanego już nam dania. Możemy je serwować jako pożywne śniadanie lub kolację, która pozwoli nam się zrelaksować po ciężkim dniu. Boczniaki, tak rzadko wykorzystywane w codziennej kuchni, mogą być naprawdę intrygującym składnikiem, który zaskoczy domowników i to w całkowicie pozytywnym znaczeniu. Smacznego!
Przygotowanie
29 min
Krok 1
5 min
Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w paski.
Krok 2
3 min
Umyty, oczyszczony por pokroić w cienkie krążki.
Krok 3
5 min
Na rozgrzane masło wsypać por, a następnie dodać boczniaki i podsmażyć.
Komentarze 0