Jajecznica z porem i boczniakami

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 2

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w paski.
  2. Umyty, oczyszczony por pokroić w cienkie krążki.
  3. Na rozgrzane masło wsypać por, a następnie dodać boczniaki i podsmażyć.
  4. Jajka wbić do miseczki.
  5. Dodać odrobinę przyprawy jarzynka, dodać pieprz. Roztrzepać widelcem.
  6. Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać.
  7. Jajka wlać do podsmażonych boczniaków z porą.
  8. Smażyć do ścięcia się jajek.
  9. Od razu wyłożyć na talerze. Posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać.

Opis przepisu:

Jajecznica z porem i boczniakami to ciekawy pomysł na odświeżenie znanego już nam dania. Możemy je serwować jako pożywne śniadanie lub kolację, która pozwoli nam się zrelaksować po ciężkim dniu. Boczniaki, tak rzadko wykorzystywane w codziennej kuchni, mogą być naprawdę intrygującym składnikiem, który zaskoczy domowników i to w całkowicie pozytywnym znaczeniu. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?