Ciecierzyca i fasolka smażone z jajkiem

5/5 5 3 5 1
5/5 5 3 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 5 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Odcedzić fasolę i ciecierzycę. Na tłuszczu lekko podsmażyć posiekany czosnek. Dodać strączki i razem dusić kilka minut.
  2. Jajka wbić do miski, następnie lekko rozbełtane wlać na patelnię.
  3. W trakcie smażenia przyprawić jajecznicę solą i świeżo zmielonym pieprzem. Kiedy będą ścięte potrawa jest gotowa. Podawać np. z razowymi tostami

Opis przepisu:

Ciecierzyca i fasolka smażone z jajkiem to inaczej niezwykle oryginalna i pożywna jajecznica. Wyjątkowy smak sprawi, że nie raz wrócisz do urozmaiconej wersji zwykłych jajek. Sprawdź koniecznie przepis na pyszną ciecierzyce i fasolkę smażoną z jajkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?