Hummus z pietruszką

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 1

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciecierzycę odcedzić z zalewy, wsypać do blendera. Pietruszkę opłukać, pozbawić najgrubszych łodyżek dodać do ciecierzycy.
  2. Dodać czosnek, oliwę i sok z cytryny, wszystko zmiksować na masę.
  3. Sprawdzić smak pasty i doprawić ją ostatecznie - ja lubię w takich pastach ostrą papryczkę, więc jej nie żałuję.

Opis przepisu:

Przygotuj Hummus w ulepszonej wersji! Natka pietruszki nada pięknego koloru, jak również wyjątkowego aromatu. Prosta w przygotowaniu pasta na chleb wzbogacona o zieleninę, będzie fajnym odstąpieniem od tradycyjnego hummusu bez dodatków. Na przepis poświęcisz maksymalnie 15 minut. Hummus z pietruszką to pasta idealna, przekonaj się już dziś!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?