Szpinakowy krem

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 38 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozmroź szpinak.
  2. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę.
  3. Wymieszaj szpinak, ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  4. Dodaj 0,75 l wody i Bulion. Gotuj do miękkości ziemniaków, około 20 minut. Całość zmiksuj.
  5. Łososia pokrój w paseczki.
  6. Porcje zupy w talerzach podawaj z łososiem i kleksem jogurtu.

Opis przepisu:

Szpinakowy krem prezentuje się bardzo elegancko w bulionówkach, przybrany paseczkami wędzonego łososia i ozdobiony kleksem śmietany. Jest przy tym bardzo prosty do zrobienia: wystarczy zmiksować ziemniaki, ugotowane z czosnkiem i mrożonym szpinakiem w Bulionie z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY, który nada zupie wyjątkowy aromat. Zupę możemy podać z tostami z bagietki z serem kozim lub kremowym twarożkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?