Pieczone skrzydełka z cebulą

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 4 godz. 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miski. Dodać do niej posiekany czosnek, kawę, olej, sos teriyaki i wszystkie przyprawy.
  2. Wszystko dokładnie wymieszać i ugnieść mocno, żeby cebula puściła sok.
  3. Skrzydełka oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, włożyć do marynaty. Wymieszać tak, żeby marynata pokryła mięso w całości. Odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin.
  4. Po tym czasie skrzydełka razem z marynatą przełożyć do torebki do pieczenia. Torebkę z mięsem zamknąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 160 stopniach przez ok. 1 godzinę.
  5. Po tym czasie mięso wysypać z woreczka do naczynia.
  6. Temperaturę zwiększyć do 200 stopni. Skrzydełka piec jeszcze ok. 20 minut.

Opis przepisu:

Pyszne mięso na codzienny obiad. Pieczone skrzydełka z cebulą sprawdzą się idealnie dla całej rodziny. Prosty przepis wykonasz w kilka chwil, wystarczy natrzeć mięso marynatą oraz cebulką i wstawić do piekarnika. Jako dodatek możesz podać kaszę lub ziemniaki z koperkiem. Idealnie sprawdzi się również kiszony ogórek bądź mizeria.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?