Ciasteczka amoniaczki

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 30

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, odrobinę soli, cukier waniliowy, mąkę i amoniak rozpuszczony w ciepłym mleku. Wyrabiamy ciasto na jednolitą masę i odstawiamy na 1 godzinę w chłodne miejsce.
  2. Po tym czasie rozwałkujemy ciasto na około 5 mm i wykrawamy ciasteczka.
  3. Ciasta układamy na posmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy w 200 stopniach na złoty kolor. Około 15-20 minut.

Opis przepisu:

Ciasteczka amoniaczki to coś, bez czego wiele domów nie umie sobie wyobrazić popołudniowej herbaty. I słusznie, bo są słodkie, proste w przygotowaniu, a przede wszystkim przepyszne. Najmłodsi będą zachwyceni, a gwarantujemy, że i dorośli będą podbierać ciasteczka gdy nikt nie będzie patrzył. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?