Ryż z pieczarkami i tuńczykiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.
  2. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać.
  3. Pieczarki pokroić w półplasterki. Przygotować wszystkie przyprawy.
  4. Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę z czosnkiem.
  5. Dodać do tego wszystkie przyprawy. Smażyć razem 1-2 minuty, cały czas mieszając.
  6. Na patelnię wrzucić grzyby i usmażyć je, doprawić do smaku solą ziołową.
  7. Do usmażonych grzybów dodać ugotowany ryż. Wymieszać, chwilę razem podsmażać, co chwilę mieszając.
  8. Do ryżu dodać lekko odsączoną rybę i posiekaną natkę pietruszki.
  9. Chwilę podgrzewać, co chwilę mieszając, aż ryba się zagrzeje. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.

Opis przepisu:

Pyszne danie, które idealnie sprawdzi się na codzienny obiad. Pożywny ryż z pieczarkami i tuńczykiem to łatwy przepis, który zajmie Ci nie więcej niż pół godzinki. Smakowite danie będzie również idealnym posiłkiem do zabrania na lunch w pracy czy na uczelnie między zajęciami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?