Parówki w cieście ziemniaczanym

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 10

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki ugotować, schlodzić i zmielić w maszynce. Dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną i jajako. Zagnieść ciasto.
  2. Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty. Paprykę pokroić.
  3. Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym, ułożyć plasterki zółtego sera, parówki i paprykę. Zrolować paluchy.
  4. Panierować w jajku z dodatkiem ziarenek smaku Winiary, a następnie w bułce tartej.
  5. Smażyć w dużej ilości oleju z obu stron.

Opis przepisu:

Ciasto ziemniaczane to rzadko stosowany sposób przyrządzenia różnych potraw. I to błąd! Jest niezwykle smaczne i proste w przygotowaniu. Parówki w nim skąpane będą smakować wybornie. Dzięki ziarenkom smaku WINIARY, nasza potrawa zyska wspaniały aromat, a jej walory smakowe poszybują w górę. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?