1

2

Przepisy

Krokiety z pieczarkami i szynką

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 12 porcji

Smaczne i pożywne krokiety. Idealnie się nadają na impreze jako ciepłe danie.

składniki:

Liczba porcji:

Składniki na ciasto na naleśniki

Składniki na farsz

Dodatkowo

Przygotowanie:

  1. Z podanych składników zarobić mikserem ciasto. Z gotowego ciasta usmazyc naleśniki.
  2. Pieczarki pokroic i usmazyc na masle. Doprawic ziarenkami smaku winiary. Cebule grobno pokroic i zeszklic na masle. Paprykę i szynkę pokroic w kostke. Wszystkie skladniki polaczyc.
  3. Na naleśnik położyć plasterek sera zółtego i farsz. Zawinąć jak na krokiety. Na talerzu rozbic jajko z ziarenkami smaku winiary. Krokiety panierowac w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z dwóch stron.
  4. Krokiety smażyć na oleju z dwóch stron na rumiano.
  5. Podawać same lub jako dodatek do barszczu czerwonego

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: