Rogaliki z czekoladą

Oceń ten przepis!

5/5 5 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 30

5/5 5 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki ciasta włożyć do większej miski i zagnieść, następnie schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę. Stolnicę podsypać mąką i wyłożyć schłodzone ciasto, podzielić na dwie części i rozwałkować na około 1-2 cm.
  2. Pociąć na trójkąty (ja to zrobiłam na takim fajnym urządzeniu do rogali). Na każdym trójkącie umieścić niewielką ilość nutelli i zwinąć rogaliki.
  3. Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nich zwinięte rogaliki.
  4. Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Idealne nie tylko na tłusty czwartek! Rogaliki z czekoladą to świetny deser, który będzie ukoronowaniem popołudniowej kawy. Wspaniałe, czekoladowe nadzienie sprawi, że ciągle będziemy sięgać po kolejnego. Dodatek cukru waniliowego WINIARY nada rogalikom wyjątkowego aromatu i smaku. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?