1

2

Przepisy

Rogaliki z czekoladą

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 30 porcji

Pyszne rogaliczki z nutellą

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki ciasta włożyć do większej miski i zagnieść, następnie schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę. Stolnicę podsypać mąką i wyłożyć schłodzone ciasto, podzielić na dwie części i rozwałkować na około 1/2 cm,
  2. pociąć na trójkąty ja to zrobiłam na takim fajnym urządzeniu do rogali, na każdym trójkącie umieścić niewielką ilość nutelli i zwinąć rogaliki.
  3. Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nich zwinięte rogaliki.
  4. Piec w temp. 200 st około 20 minut po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: