Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Duszone żeberka z cebulą

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 3 godz. 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka podzielić na porcje (u mnie 5).
  2. Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do miski. Dodać do niego przyprawy i olej.
  3. Wszystko dokładnie wymieszać.
  4. Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć mięso i odłożyć do lodówki na ok. 2 godziny.
  5. Po tym czasie mięso zrumienić z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  6. Do mięsa dodać obrane i pokrojone w ćwiartki cebule. Smażyć jeszcze chwilę, aż cebula się zeszkli.
  7. Do mięsa wlać ok. 3 szklanki wody.
  8. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 1,5 godziny.

Opis przepisu:

Duszone żeberka z cebulą to danie dla wszystkich miłośników soczystego mięsa o ziołowej nucie. Żeberka nacieramy marynatą przyrządzoną z aromatycznych przypraw, czosnku i oleju, a następnie odstawiamy na 2 godziny, by mięso przejęło wszystkie aromaty. Duszone żeberka z cebulą zajadaj z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami i surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?