Pierś z kurczaka z jajkiem i serem

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 12 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać cztery duże płaty.
  2. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Dodać do niego przyprawy i wymieszać.
  3. Kawałki mięsa maczać w przyprawionym jajku i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
  4. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rozłożyć na usmażonym mięsie.
  5. Pod patelnią zmniejszyć płomień. Mięso smażyć jeszcze chwilę, aż ser się roztopi.

Opis przepisu:

Pierś z kurczaka z jajkiem i serem to doskonały pomysł na smakowity obiad. Jest niezwykle smaczny, a w dodatku zrobisz go w bardzo prosty sposób. Sprawdzi się szczególnie tym, którzy cenią sobie w kuchni proste i szybkie dania. Sprawdź nasz przepis na pierś z kurczaka z jajkiem i serem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?