1

2

Przepisy

Kopytka z kaszy gryczanej

4/5 4 6 5 1

przygotowanie: 50 minut

porcje: 6 porcji

Niebanalny pomysł na zachęcenie niejadków do zjedzenia kaszy gryczanej. Kluseczki są delikatne i rozpływają się w ustach. Doskonale smakują z sosami lub okrasą z cebulki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę gotujemy 20 minut dłużej niż jest to napisane na przepisie na opakowaniu (ma być bardzo miękka). Odsączamy z wody i studzimy. Ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy mąkę, jajko, sól i pieprz i zagniatamy gładkie ciasto.
  2. Z ciasta formujemy wałeczki i wycinamy jak kopytka. Gotujemy we wrzątku przez minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: