Kopytka z kaszy gryczanej

Oceń ten przepis!

4/5 4 21 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 6

4/5 4 21 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę gotujemy 20 minut dłużej niż jest to napisane na przepisie na opakowaniu (ma być bardzo miękka). Odsączamy z wody i studzimy. Ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy mąkę, jajko, sól i pieprz i zagniatamy gładkie ciasto.
  2. Z ciasta formujemy wałeczki i wycinamy jak kopytka. Gotujemy we wrzątku przez minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

Opis przepisu:

Twoje dziecko nie lubi kaszy gryczanej? Mamy dla Ciebie sposób, który sprawi, że zachęcenie niejadków będzie dużo prostsze. Kopytka z kaszy gryczanej to niebanalny pomysł na to, żeby najmłodsi chętnie je zjedli. Są apetyczne, rozpływają się w ustach, a przede wszystkim świetnie smakują. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?