Ryżowa sałatka z kurczakiem, mango i kukurydzą

Oceń ten przepis!

5/5 5 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 3

5/5 5 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
  2. Do drugiego garnka wlewamy wodę, dodajemy pastę curry i wkładamy pierś z kurczaka. Gotujemy około 30 minut, aż mięso będzie miękkie.
  3. Przestudzone mięso rwiemy na mniejsze kawałki. Łączymy z ryżem. Dodajemy kukurydzę, drobno pokrojone mango i majonez. Mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, curry i świeżą kolendrą.

Opis przepisu:

Prosta i smaczna sałatka, którą możemy się popisać na przykład w trakcie przyjęć. Popularne ostatnio mango doda naszemu przysmakowi słodkiej nuty, którą wzmocnimy jeszcze kukurydzą. Dzięki kurczakowi, zrównoważymy wszystkie smaki, a całość idealnie ukoronuje majonez dekoracyjny WINIARY. Zapewniamy, że wszyscy goście będą zachwyceni i poproszą o dokładkę!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?