Wątróbka w sosie własnym

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 3

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obrać, pokroić w wiórka i zeszklić na 1 łyżce oleju.
  2. Wątróbki umyć, oczyścić i pokroić. Oprószyć mąką i usmażyć na pozostałym oleju, posypać majerankiem.
  3. Gdy usmażona połączyć z cebulą, podać odrobiną wody, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Wątróbka w sosie własnym jest tanim i prostym w przygotowaniu daniem, które większość osób kojarzy z dzieciństwa. Świetnym kompanem podrobów jest cebula, która nadaje wyrazistości potrawie. O smaku wątróbki drobiowej decyduje głównie długość smażenia i odpowiednie doprawianie. Wątróbkę najlepiej jest krótko smażyć i posolić dopiero po zdjęciu z palnika, dzięki czemu wątróbka nie stanie się twarda.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?