Rafaello z kaszy manny

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 20 min

oczekiwanie: 1 h

porcje: 40 porcji

Bardzo smaczne i efektowne kuleczki z migdałami. Wszyscy goście byli zachwyceni.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mleko naturalne i kokosowe, wlać do garnka, dodać masło, cukier i miód.
  2. Zagotować. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki.
  3. Ciągle mieszając wsypać kaszę mannę, gotować przez kilka minut.
  4. Następnie dodać aromat, ( w razie potrzeby dosłodzić) wymieszać, odłożyć do ostudzenia.
  5. Z chłodnej masy formować kulki, na środku zrobić wgłębienie.
  6. Do dołeczka włożyć migdał.
  7. Zlepić, uformować okrągłe kuleczki
  8. Do miseczki wsypać wiórki kokosowe.
  9. Połowę kuleczek obtoczyć w różowych wiórkach.
  10. Drugą cześć w białych wiórkach kokosowych.
  11. Włożyć do lodówki i dokładnie schłodzić.

1 wskazówka do przepisu

  • Magdalena
    Zamiast kaszy manny proponuje kasze jaglaną .

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.